Страйки в Голлівуді «набирають обертів»: сезон 2024 під загрозою зриву

Джерело: Variety

Гільдія кіноакторів США повідомила своїм членам, що переговори з Альянсом продюсерів кіно і телебачення відновляться найближчим часом, зауваживши, що обидві сторони “залишаються далекими від розв’язання основних питань”.

Як розповіли у виданні, профспілка акторів та великі студії вели переговори протягом минулого тижня, зосереджуючи свою увагу на таких питаннях, як збільшення мінімальної оплати, нова модель відносин зі стрімінговими платформами та використання штучного інтелекту.

“Хоча переговори минулого тижня були продуктивними, ми залишаємось далекими один від одного в ключових питаннях”, – йдеться в заяві профспілки.

При цьому профспілка закликала своїх членів продовжувати тиснути на студії шляхом розміщення повідомлень у соціальних мережах та активного виходу на пікети.

Своєю чергою, студії попередили, що якщо угода не буде досягнута найближчим часом, мовники не зможуть врятувати телевізійний сезон. Літній кіносезон 2024 року також піддається дедалі більшій небезпеці, тому що все більше і більше фільмів переносяться на 2025 рік.

Головний учасник переговорів від профспілки Дункан Кребтрі-Айрланд заявив, що він залишається “обережним оптимістом” щодо переговорів.

“Поки ми продовжуємо говорити, поки ми просуваємо ці речі вперед, це те, що має відбуватися. Був прогрес, і це джерело мого постійного обережного оптимізму”, – прокоментував Кребтрі-Айрланд.

Зазначається, що профспілка хоче встановити правила щодо використання штучного інтелекту у створенні “цифрових двійників”. Попри те, що Альянс продюсерів кіно і телебачення запевнив, що погоджується з тим, що виконавці повинні давати згоду та отримувати гроші за використання ШІ, профспілка вже давно стверджує, що “диявол криється в деталях”.

Також Кребтрі-Айрланд додав, що профспілка все ще наполягає на обмеженні дозволу ШІ одним проєктом. За його словами, натомість студії хочуть, щоб згода була дійсною впродовж усього циклу франшизи. Профспілка також намагалася накласти вето на використання ШІ, чому студії чинили опір.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.