Італія стане першою країною, яка заборонить синтетичні харчові продукти

Джерело: Euractiv

Італія заборонить синтетичні харчові продукти, заявив міністр сільського господарства країни Франческо Лоллобрриджида.

13 листопада у нижній палаті парламенту країни мають обговорити законопроєкт, який забороняє виробництво, імпорт і маркетинг харчових продуктів, виготовлених у лабораторіях.

Лоллобриджида наголосив, що Італія стане першою країною, де не буде синтетичних харчових продуктів, подаючи приклад того, як це можна регулювати.

Якість їжі є фундаментальною, і ми не можемо погодитися, щоб суспільство було розділене надвоє, коли якісна їжа виробляється лише для багатої еліти. Ми переконані, що всі повинні мати можливість добре харчуватися, – додав міністр.

Своєю чергою, позицію Італії стосовно заборони синтетичних харчових продуктів підтримав Єврокомісар із сільського господарства Януш Войцеховський.

Синтетичне м’ясо – не м’ясо, синтетичне молоко – не молоко. Я захищаю натуральний продукт, і використовувати назву натурального продукту замість синтетичного, на мою думку, не є кроком у правильному напрямку, – пояснив він.

Також єврокомісар додав, що Єврокомісія виділяє понад 6 млрд євро на підтримку добробуту тварин і, загалом, традиційне фермерство.

Як зауважив член Європарламенту Карло Фіданца, заборона підтримає виробників натуральних продуктів.

За даними фонду Internet Watch Foundation (IWF) зображення з сексуальним насиллям щодо дітей, які створюють з допомогою штучного інтелекту, почали частіше потрапляти у відкритий доступ в інтернеті.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

17 жовтня два спортсмени померли від серцевого нападу на чемпіонаті світу з тріатлону в Іспанії. Обоє загиблих були учасниками однієї вікової групи. Британський спортсмен помер під час бігу, а мексиканець — під час плавання.

У Південній Кореї заявили, що участь військ КНДР у війні Росії проти України є “серйозною загрозою безпеці” та пообіцяли зреагувати.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.