Тепла погода дозволяє активно накопичувати запаси палива у сховищах — Міненерго

Джерело: Міненерго

У 2023 році рівень споживання газу – менший, аніж торік у цей же період. Тепла погода дозволяє активно накопичувати запаси палива у сховищах.

Рівень споживання зараз менший на понад 13 млн кубометрів за добу, ніж минулого року. Нині у ПСГ – понад 16 млрд кубометрів блакитного палива.

У міністерстві зауважили, що енергогенеруючі потужності працюють у штатному режимі. Для безперебійної роботи станцій достатньо запасів вугілля та мазуту на складах. Також вистачає виробленої електроенергії для повного забезпечення потреб споживачів та промисловості.

6 листопада з 12:00 до 15:00 українська енергосистема активувала аварійне постачання електроенергії до Польщі. Величина переданих надлишків електроенергії склала 900 МВт*год.

Також у короткостроковий ремонт у межах однієї доби було виведено два енергоблоки генеруючих потужностей.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.