11 військових РФ, які в Бучанському районі розстріляли автомобілі з цивільними, судитимуть

Джерело: Офіс генпрокурора

Одинадцятьох військовослужбовців ЗС РФ, які в Бучанському районі Київської області розстріляли автомобілі з мирними мешканцями, судитимуть.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно одинадцятьох військовослужбовців 37-ої окремої мотострілецької бригади 36-ої загальновійськової армії Збройних сил РФ, які розстріляли цивільні автомобілі з мирними мешканцями.

Їм інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому-березні 2022 року російські військовослужбовці, озброєні вогнепальною зброєю та бойовою технікою, здійснювали фільтраційні заходи в окупованому селі Мотижин і на його околицях.

Пересуваючись на броньованій техніці із позначкою “V”, вони відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях із мирними мешканцями поблизу ландшафтного парку в Мотижині, а також на вулиці Шевченка в самому населеному пункті.

В обох випадках люди намагалися виїхати із зони бойових дій в сторону Житомирської траси. Транспортні засоби рухалися назустріч ворожій техніці та не мали жодних ознак приналежності до Сил оборони України. Коли автомобілі зупинилися, військовослужбовці країни-агресорки без попередження відкрили по них прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів від вогнепальних поранень загинули шестеро цивільних громадян.

Тривають заходи із встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.