Зеленський провів засідання Ставки: обговорили захист Херсона та ситуацію на фронті

Джерело: Володимир Зеленський у Telegram

Сьогодні, 10 листопада, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, учасники якого обговорили ситуацію на фронті, деокупацію територій України та рішення щодо захисту Херсона.

“Важлива Ставка. Стратегічне бачення деокупації нашої землі та конкретні кроки для його втілення. Уточнення всіх планів і розрахунків для продовження активних дій”, – повідомив глава держави.

Також під час засідання учасники обговорили військовий бюджет на наступний рік. Акцентували на тому, щоб стати самодостатнішими щодо снарядів, ракет, дронів та бронетехніки.

Також президент заслухав звіти від командувачів про поточну ситуацію на фронті на всіх ключових напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мелітопольському та лівобережжі Херсонщини.

“Конкретні рішення щодо захисту Херсона. Буде підсилення протиповітряної оборони, засобів контрбатарейної боротьби, РЕБ та розвідки”, – наголосив Зеленський.

Окрема доповідь була щодо евакуації українців та громадян наших країн-партнерів із Гази. За словами глави держави, робота триває.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.