Зеленський закликав українців бути готовими до збільшення ракетних ударів

Джерело: Володимир Зеленський/Facebook

12 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що російська війська, ймовірно, планують збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по українській інфраструктурі.

Ми пройшли вже майже половину листопада і маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі. Росія готується до зими. І в нас в Україні вся увага має бути зосереджена на захисті, на відповідях терористам, на всьому тому, що Україна може зробити, щоб полегшити нашим людям проходження цієї зими та збільшити можливості наших воїнів, — наголосив глава держави.

Зеленський висловив вдячність всім партнерам, які допомогли Україні з ППО. Зауваживши, що це різні країни: Сполучені Штати, Німеччина, Франція, Велика Британія, Норвегія, Італія, Румунія, Швеція, Нідерланди, Словаччина, Чехія, Болгарія, Польща, держави Балтії та низка інших країн.

Попри те, що не про все зараз можна говорити відкрито, Зеленський запевнив, що український повітряний щит уже сильніший, ніж торік. Уже інші можливості, одначе, ще не повний захист усієї території.

І ми працюємо, щоб зробити його ще сильнішим. Кожна країна, кожен лідер, які допомагають нам посилювати ППО, допомагають захищати життя. І я закликаю всіх українців, українок, усіх тих, чий голос у світі чують, наших журналістів, всіх тих, хто підтримує Україну у світі, допомагати посилювати захист. Допомагати! Ми здатні проходити найскладніші випробування. Але разом, у єдності, коли дбаємо одне про одного й коли мільйони людей допомагають своїм захисникам, захисницям і своїй державі. Бути єдиними й бути вдячними – це обовʼязково.

Зауважимо, за жовтень 2023 року у Росії виготовили 115 високоточних ракет з дальністю понад 350 кілометрів. Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький зауважив, що нині в запасах країни-агресора є близько 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.