Територія поблизу ТЕС у Донецькій області зазнала обстрілу — Міненерго

Джерело: Міністерство енергетики

У Донецькій області територія поблизу теплоелектростанції зазнала російського обстрілу. Ще росіяни пошкодили газогін на Харківщині.

На Донеччині обійшлося без постраждалих. Енергетики ведуть огляд можливих пошкоджень.

На Харківщині росіяни пошкодили газопровід середнього тиску. Внаслідок атаки без газу залишалися понад 300 споживачів. Утім вже частині з них газопостачання вже відновлене. Також було повернено “блакитне паливо” у населений пункт, який через бойові дії з липня цього року залишався без газу.

Без світла залишаються понад 40 населених пунктів на Донеччині та майже 500 споживачів у Чернігівській області внаслідок бойових дітей. Всього без електропостачання залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській областях.

Протягом минулої доби енергетики відновили живлення понад 23,6 тисячі споживачів. Також у Херсоні відновлене електропостачання 76 абонентів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…