Нові санкції ЄС націлено на ключовий експорт машин до Росії – Bloomberg

Джерело: Bloomberg

Згідно з документами, Європейський Союз в 12-му пакеті санкцій запропонував заборонити експорт верстатів і деталей машин, які Росія використовує для виготовлення зброї проти України.

12-й пакет санкцій ЄС також включає заборону на імпорт алмазів та заходи для кращого дотримання обмеження цін на російську нафту. 

Відомо, що Росія імпортує частину обладнання, включаючи зварювальні апарати та блоки ЧПУ, з Європи та використовує їх для виробництва боєприпасів. 

Основна мета нового пакету санкцій полягає в подальшому придушенні здатності Кремля обходити санкції ЄС і “годувати” свою військову машину, а також урізати джерела доходів Москви.

Держави-члени планують обговорити пропозиції цього тижня, проте вони можуть змінитися до того, як їх буде схвалено.

ЄС також пропонує:

  1. Заборонити росіянам займати посади в європейських компаніях, які надають гаманці, рахунки та депозитарні послуги криптоактивів.
  2. Заборона надання ліцензій на програмне забезпечення для управління підприємствами та програмне забезпечення для промислового проектування та виробництва.
  3. Вимагати, щоб фірми в Європі, якими володіють або контролюють росіяни або російські організації, отримували дозвіл на переказ коштів з ЄС.
  4. Ввести вимогу до експортерів вносити в контракти пункти про заборону реекспорту з Росії окремих товарів.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.