Штайнмаєр: Путін розраховує, що світ забуде про Україну, ФРН не зробить йому такої послуги

Джерело: DW

15 листопада президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від зниження міжнародних зусиль стосовно російсько-української війни. Він наголосив, що Україна має перебувати у центрі уваги громадськості.

Україна тим більше потребує нашої підтримки зараз, коли війна відбувається і на Близькому Сході, а війна РФ проти України більше не отримує тієї уваги, якої вона так гостро потребує, — заявив Штайнмаєр на конференції німецько-українського муніципального партнерства.

За словами глави німецької держави, розрахунок президента РФ Володимира Путіна полягає в тому, щоб світ забув про Україну, проте, запевнив, що Німеччина “не зробить російському президентові таку послугу”.

Ми не звикнемо до незаконної та нелюдської агресивної війни Росії, — заявив Штайнмайєр.

Окрім цього, президент ФРН наголосив, що у цій війні немає відмінностей між мегаполісами, містами та селами, вона торкається кожного мешканця України, саме тому важливо, аби підтримка надавалася не лише на рівні урядів, а й на комунальному рівні.

Немає більш довгострокової, стійкішої підтримки, ніж ці зв’язки між людьми в наших країнах, — зазначив Штайнмаєр.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.