На Дніпропетровщині відновили лікарню, пошкоджену росіянами під час повномасштабної війни

Джерело: МОЗ

У Дніпропетровській області відновили лікарню, пошкоджену російськими окупантами у перший рік повномасштабної війни.

Восени 2022 року на Дніпропетровщині внаслідок вибухової хвилі від ворожої атаки було пошкоджено Криворізьку центральну районну лікарню. Постраждав фасад медзакладу та вилетіли вікна. Будівля лікарні потребувала поточного ремонту.

При цьому лікарня продовжувала надавати медичну допомогу населенню. Лише за минулий рік виконано близько 1 400 операцій, 4 500 хворих проліковано стаціонарно.

Крім того, у медзакладі продовжують надавати реабілітаційну допомогу стаціонарно та амбулаторно. Зокрема, за 2022 рік стаціонарну реабілітацію пройшло близько 500 осіб, а амбулаторну – 3 500 пацієнтів.

Завдяки спільним зусиллям партнерів, зокрема Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Люксембурзького Червоного Хреста, повністю вдалося замінити 141 вікно у лікарні та здійснити поточний ремонт. Зараз медичний заклад продовжує працювати та повноцінно надавати потрібні медичні послуги населенню регіону.

За даними МОЗ, загалом від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1 468 об’єктів медзакладів та 193 – зруйновані вщент.

421 об’єкт медзакладів вдалося відновити повністю та ще 413 – відновлено частково. При цьому на Дніпропетровщині повністю відновлено 60 об’єктів медзакладів, ще 21 об’єкт – відновлено частково.

Станом на вечір 8 липня, внаслідок російської ракетної атаки на дитячу лікарню “Охматдит” У Києві відомо про двох загиблих та понад 50 постраждалих.

Ввечері 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про наслідки масованого ракетного обстрілу росіянами території України, опублікувавши відповідні кадри. Він нагадав, що “стурбованість” не зупиняє російський терор.

За 2 години 50 хвилин на потреби дитячої лікарні “Охматдит” українці зібрали 114 млн гривень. Кошти зібрані UNITED24 та monobank, а також українськими, міжнародними бізнесами, українцями та донорами з різних країн. Наразі збір не зупиняється.

8 липня Німеччина оновила список військової допомоги Україні. Зокрема Берлін спорядив Patriot, радари, морські дрони та снаряди.

8 липня координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати Америки станом на сьогодні не планують скасовувати обмеження для Сил оборони щодо ударів американською зброєю вглиб території Росії.