Французького сенатора підозрюють в підмішуванні наркотиків іншій депутатці

Джерело: BBC News

У Франції затримали сенатора Жоеля Герріо та допитали за підозрою в тому, що він підсипав депутатці Сандрін Жоссо наркотики без її відома.

Жоссо заявляє, що нібито випила з ним, а потім поскаржилася на погане самопочуття. Її доставили в лікарню й зразки виявили сліди екстазі в її організмі.

За результатами перевірки вона подала заяву про кримінальне правопорушення.

Поліція допитала сенатора за підозрою у “введенні особі без її відома речовини, яка може послабити її здатність до розсудливості або самоконтролю, для вчинення зґвалтування або сексуального насильства”.

Прокуратура заявила, що вони не перебували в інтимних стосунках.

Телекомпанія RMC, яка першою повідомила про цю історію, повідомила, що поліція обшукала офіс і будинок сенатора, де прокурори підтвердили, що знайшли екстазі.

Адвокатка Сандрін Жоссо Джулія Мінковскі повідомила, що депутатка “все ще перебуває в стані шоку”.

Вона сказала, що Жоссо почувалася погано після того, як випила келих шампанського і побачила, як сенатор “схопив маленький поліетиленовий пакет з чимось білим у ящику на своїй кухні”.

“Їй довелося докласти величезних фізичних та інтелектуальних сил, щоб подолати свій жах і в останню хвилину вибратися із засідки”, — зазначила Джулія Мінковскі.

Адвокатка додала, що Сандрін Жоссо та сенатор “були друзями близько десяти років” й вона “повністю довіряла” йому.

Адвокат сенатора сказав, що правда у справі “дуже далека від непристойної інтерпретації, яку можна було б зробити, прочитавши перші повідомлення преси”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.