Протягом зими лінія фронту в Україні навряд чи серйозно зміниться – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

На думку британських розвідників у зимовий період лінії фронти в Україні навряд чи зазнає суттєвих змін.

Фахівці зауважили, що протягом останнього тижня активні бойові дії тривали на трьох напрямках – Куп’янській осі Луганщини, навколо Авдіївки та на лівобережжі Херсонщини.

“Жодна сторона не досягла істотного прогресу в жодній із цих сфер. Росія продовжує зазнавати особливо великих втрати в районі Авдіївки”, – додали розвідники.

Вони зауважили, що важливу роль у припиненні атак як з боку РФ, так і з боку України, відіграють Безпілотники та артилерія, насамперед касетні боєприпаси.

“З настанням холодної зими на сході України майже немає найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту”, – резюмували фахівці.

  • Після того, як ЗСУ офіційно повідомили про створення плацдармів на лівому березі Херсонщини, аналітики ISW прокоментували оборону російських окупантів на даній ділянці фронту.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.