Росія оголосила в розшук колишнього голову Центробанку Сергія Алексашенко

Джерело: Reuters

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук колишнього заступника голови Центрального банку Росії та заступника міністра фінансів Сергія Алексашенка.

Алексашенко, який засудив війну Росії проти України, живе в Сполучених Штатах після суперечок з урядом президента РФ Володимира Путіна. Його також визнали “іноземним агентом”.

Зазначають, що Алексашенко оголошено в розшук МВС за невстановленим кримінальним звинуваченням.

Алексашенко сказав виданню, що його запис у базі даних жодним чином не змінився за останні п’ять років.

Цього тижня російський законодавець Василь Піскарьов заявив, що Алексашенко та професор економіки у французькому Sciences Po Сергій Гур’єв брали участь у формуванні санкцій проти Росії через свою участь у міжнародній робочій групі Стенфордського університету. Піскарьов звинуватив двох економістів у “державній зраді”.

  • Російську художницю та музикантку Олександру Скочиленко засудили до 7 років за ґратами за антивоєнний протест, який вона влаштувала у супермаркеті в березні 2022 року. Тоді Скочиленко заклеїла 5 цінників у магазині наклейками з інформацією про війну РФ проти України.
  • У британській розвідці зауважили, що від початку повномасштабної війни у Росії за диверсії на залізниці засудили щонайменше 137 осіб, більшість з яких – особи молодші 24-х років.

В Україні триває 949-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 651 тисячу осіб.

Російські війська продовжують наступальні дії на Харківщина, наближаючись до річки Оскіл, відстань до якої складає всього три кілометри.

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.