Підлітка з Маріуполя Богдана Єрмохіна, якого депортували в РФ, вдалося повернути в Україну

Джерело: керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в X (Twitter)

Українського підлітка Богдана Єрмохіна, якого росіяни незаконно вивезли з окупованого Маріуполя до Московської області, вдалося повернути до України.

“Це відбулося в межах реалізації затвердженого плану дій Президента”, — наголосив керівник ОПУ.

Сьогодні Богдану Єрмохіну виповнилося 18 років.

Фото: Андрій Єрмак

Передумови. Після окупації Маріуполя підлітка, який не мав батьків, вивезли до Росії. Його передали на всиновлення родині у Підмосков’ї. У березні 2023 року хлопець намагався втекти до України, але його затримали представники російської спецслужби на кордоні з Білоруссю.

У листопаді стало відомо, що у грудні цього року йому призначили прийом у підмосковному військкоматі на грудень 2023 року. Після цього українець закликав президента Володимира Зеленського допомогти йому повернутися додому. Пізніше стало відомо, що його повернуть в Україну в межах рідкісної угоди між Україною та РФ.

19 листопада повідомлялося, що він перебував в Білорусі. За кілька годин після цього керівник ОПУ заявив про повернення підлітка.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…