Під час обстрілу Харківщини окупанти знищили два потужні генератори помпової станції

Джерело: Суспільне

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов під час брифінгу повідомив, що внаслідок обстрілу Вовчанська 22 листопада окупанти знищили два потужні генератори на станції каналізаційної системи.

За словами Синєгубова, ці генератори мали б забезпечувати живлення станції у випадку відключення електроенергії.

Водночас, додав очільник регіону, на такі випадки ОВА має запас генераторів.

“Цей обстріл – не перший, майже не вплинув на роботу станції, однак там є істотні пошкодження. Запас генераторів на випадок руйнувань є на базі. Велику частину з них нам забезпечили ЮНІСЕФ та Міжнародний комітет Червоного Хреста. Це десятки, сотні кіловат від генераторів, які є мобільними, у разі необхідності підрозділи ДСНС можуть оперативно доставити їх”, – пояснив Синєгубов.

Він також повідомив, що до ймовірних відімкнень електроенергії готові соціальні, медичні та критичні заклади Харківщини: вони на 100% забезпечені генераторами.

Щодо шкіл, то вони забезпечені вибірково.

“Школи – деякі забезпечені, деякі ні, але відсоток забезпечення по школах є досить високим. Вцілілі школи мінімально опалюються, щоб зберегти будівлю. Частково зруйновані – недоцільно”, – зазначив Синєгубов.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.