Польські перевізники заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Джерело: Державна прикордонна служба України

Вранці 23 листопада польські перевізники заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною.

Мовиться про пункт пропуску “Медика”, який межує з українським пунктом пропуску “Шегині” у Львівській області. Як і на інших пунктах пропуску, перевізники блокують рух вантажівок.

У ДПСУ попередили, що у зв’язку із цим ускладнений рух можливий як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

За попередньою інформацією від польських прикордонників, блокування на даній ділянці пропуску може тривати до 26 листопада.

На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1400 вантажівок. Легковий транспорт перевізники пропускають.

На цей час прикордонники України вживають заходів щодо відстеження ситуації, уточнення взаємодії зі польськими колегами щодо порядку подальшого пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які будуть пропускатися через кордон.

Як відомо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту у пунктах пропуску “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне” та “Ягодин – Дорогуськ”. У зв’язку з чим, станом на ранок сьогодні, на цих напрямках з боку суміжної сторони на в’їзд в Україну очікують 2600 вантажівок.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.