В «Укренерго» закликали зменшити споживання електроенергії

Джерело: пресслужба НЕК “Укренерго”

В “Укренерго” повідомили про зростання навантаження на енергосистему з приходом похолодань. Тож у компанії закликали українців не вмикати енергомісткі прилади з 9:00 до 19:00 та бути особливо уважними в період із 17:00 до 19:00.

В “Укренерго” нагадали, що ощадливе споживання – корисна звичка і для мирних часів. Однак, у різні сезони пікове споживання відбувається в різні години.

Споживання електроенергії за минулий тиждень в Україні збільшилось на 11% та продовжує зростати. Для енергосистеми – це дуже стрімке та відчутне зростання навантаження.

Теплові електростанції, які минулої зими були одними з основних цілей ворога, суттєво постраждали під час російських терористичних атак. У пресслужбі визнали, що не всі була можливість відремонтувати і повернути в роботу. Водночас й відремонтовані енергоблоки після пошкоджень не можуть нести підвищене зимове навантаження.

Тоді як частину теплових енергоблоків все ще відновлюють після влучань ракет та дронів, частина – вимушено зупиняється в аварійний ремонт через збільшення навантаження.

Одначе, пояснили фахівці, резерву генерації як до повномасштабного вторгнення немає – адже частина енергообʼєктів знаходиться на окупованих територіях, зокрема Запорізька АЕС, яка забезпечувала до 25% генерації.

У компанії закликали не вмикати одночасно потужні електроприлади, зменшити час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикати світло в порожніх приміщеннях та переносити прання на нічні години доби.

Зважаючи на особливості зимового споживання, ми насамперед звертаємось до співробітників офісів, підприємств і великих організацій. Раціональне використання електроенергії протягом робочого дня взимку не тільки зменшить ваші рахунки, але й підтримає ослаблену ударами країни-терориста енергосистему, – зазначили у пресслужбі.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.