На ТОТ росіяни прагнуть збільшити кількість дітей, залучених до пропагандистських програм

Джерело: Центр національного спротиву

Окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених територіях України отримали вказівку з Кремля збільшити кількість місцевих дітей, залучених до пропагандистських програм РФ.

Зокрема, захопленим школам дали вказівку, що 70% школярів мають брати участь в олімпіадах та програмах обміну. Тобто діти мають бути залучені до поїздок на територію РФ й брати участь в конкурсах, які прославляють країну-агресорку.

При цьому, дітей залучають з першого класу, починаючи з конкурсу малюнків на пропагандистську тематику. Метою всього дійства є знищення самоідентифікації українських дітей, тобто політика геноциду.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях Донецької області російські “поліцаї” обходять школи й погрожують дітям, зокрема за неповагу до російської символіки.

Окупанти погрожували дітям за “неприпустимі публікації” у соцмережах, неповагу до символів окупації (російська символіка, усім відомі латинські літери “Z”, “V”) та розповідали про покарання для батьків дітей за “екстремізм”.

Зокрема, дітям зачитували приклади покарань, які окупанти вже вчиняли над українцями.

У ЦНС зауважили, що практику обходу підлітків з погрозами раніше було зафіксовано на ТОТ Запоріжжя та Херсонщини, що вказує на систематичність політики залякування дітей узгодженої з Кремлем.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.