«Наступного року виборів не буде. Ніхто нас до виборів не примушує», – Арахамія

Джерело: Давид Арахамія в інтерв’ю Наталії Мосейчук

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в інтерв’ю телеведучій Наталії Мосейчук зазначив, що у 2024 році в Україні не проводитимуть ні парламентських, ні місцевих, ні президентських виборів.

“Наступного року – ні парламентських, ні місцевих, ні президентських виборів не буде. Ніхто нас до виборів не примушує”, – сказав Арахамія.

Він також розповів подробиці російсько-українських переговорів в 2022 році.

Арахамія зазначив, що на переговорах у делегації РФ були спеціальні люди, які писали психологічні портрети кожного з учасників української сторони.

“Російська сторона капітально підготувалась до перемовин. З нашого боку було 7 людей, а з їхнього боку приїхало 30 чи 40 осіб у кортежах. Коли ми всі спілкувались за столом, позаду їхніх переговорників стояли спеціальні люди, які писали психологічні портрети кожного з нас – хто каже правду, хто бреше, хто на які речі емоційно реагує. Я потім читав такі портрети, насправді вони дуже точні”, – сказав Арахамія.

Він додав, що подальші переговори з Росією будуть вигідні Кремлю.

“Росія одразу сяде за стіл переговорів. Як тільки ми їх покличемо, наступного дня вони складуть делегацію і будуть чекати. Вони чітко розуміють, що тільки зʼявиться новина, що Україна сіла за стіл переговорів, всі постачання, які і так затримуються, будуть ще більше затримуватись вже через політичні обставини. Вони мріють про такий сценарій. Тому що це для них вигідніше, ніж для нас”, – зазначив Арахамія. 

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе. 

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.