Страйк на кордоні з Польщею: водіям на одному з пунктів пропуску доставили продукти й ліки

Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Facebook

Українським водіям, які перебувають перед пунктом пропуску “Дорогуськ-Ягодин” через страйк польських перевізників привезли 2,5 тисячі літрів води, 1 200 обідів та необхідні медикаменти. Це організували Мінінфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників.

Водіям вже десять днів допомагає команда World Central Kitchen, яка роздала майже 14 тисяч гарячих обідів.

За боку через найбільший вантажний пункт пропуску України “Ягодин-Дорогуськ” здатні проїжджати по 680 вантажівок. Внаслідок його блокування лише кілька десятків вантажівок на добу перетинають його. У фізичній черзі з польського боку кордону очікують понад 800 вантажівок.

Минулого тижня аналогічну допомогу доставили водіям у пунктах пропуску “Корчова-Краківець” та “Рава-Руська-Гребенне”. Там черга з вантажівок становить 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

Заблоковані водії та перевізники можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію “Укртрансбезпеки”, повідомити про потреби та будь-які інші пов’язані питання: +38-(067)-120-04-83. Додаткові потреби можна вказати через Google-форму. За бажанням їх можуть евакувати до України. Для цього треба заповнити форму за посиланням.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.