Подоляк закликав не вірити інформації про просування росіян на фронті

Джерело: YouTube-канал FREEДOM

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що нині на фронті немає жодного наступу російської армії. Раніше цього дня аналітики Інституту вивчення війни свідчили, що російські війська просунулися на північний захід від Авдіївки.

“Де вони знаходяться? Вони знаходяться там, де й рік тому. Жодних наступів російської армії немає. Вона стоїть в обороні, а Україна її придушує попри дефіцит, який знову ж таки існує в Україні. Тобто коли ви оцінюєте об’єктивну реальність, вона виглядає так, що Росія з усіма своїми понтами, з усією своєю великою армією, з усім своїм домінуванням у повітрі стоїть там, де й стояла рік тому і буде там стояти, поки Україні все-таки не дійде до кінця у цій війні”, — заявив Подоляк.

За його словами, “якісь аноніми” кажуть, що: “Все пропало у вас”, “Вас ніхто не підтримує”, “Ви не можете воювати”, “Ви повинні домовитися з Росією” тощо.

“Чому ми повинні після 640 днів (війни, – ред.) відмовитися (від боротьби, – ред.)? То що ви продовжуєте в чомусь боятися Росію чи ви продовжуєте вважати, що Росію не можна переграти — це ваша проблема. Ви, власне, і не збиралися вигравати війну”, — зауважив радник керівника.

Михайло Подоляк додав, що Україна все одно потребує фінансової, військової та гуманітарної підтримки з боку країн-партнерів та цього не можна заперечувати.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.