Швейцарія надасть понад 3 млн євро на ініціативу «Зерно з України»

Джерело: повідомило посольство Швейцарії в Україні у соцмережі X

Швейцарія виділяє 3 млн франків (понад 3 млн євро) на потреби Всесвітньої продовольчої програми, що реалізує ініціативу “Зерно з України”.

“Під час саміту з продовольчої безпеки в Києві президент Швейцарії Ален Берсе оголосив, що Швейцарія зробить свій внесок у допомогу постраждалим, перерахувавши 3 мільйони франків до Всесвітньої продовольчої програми”, —- йдеться у повідомленні.

Зазначено, що внаслідок російсько-української війни від продовольчої допомоги залежать близько 11 млн людей в Україні.

Зазначимо, що 25 листопада у Києві відбувся другий саміт української гуманітарної ініціативи “Grain from Ukraine” (“Зерно з України”). За його результатами ухвалили спільну заяву, яку підтримали 23 країни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.