У Болгарії внаслідок снігопаду загинули двоє людей, ще 36 осіб постраждали

Джерело: АР

У Болгарії через снігопад сталася ДТП, внаслідок чого загинули двоє людей, також відомо про 36 постраждалих.

Як розповіли у виданні, у Болгарії через негоду, 26 листопада, уряд запровадив надзвичайну ситуацію в значній частині країни. За словами прем’єр-міністра Нікола Денкова, вчора понад 1000 населених пунктів, переважно на північному сході Болгарії, були знеструмлені.

Водночас вказано, що протягом останньої доби в країні внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинули двоє людей і ще 36 зазнали поранень. Сильний вітер також призвів до блокування доріг, спричинив ДТП, повалив дерева і пошкодив лінії електропередач.

Тоді як в Румунії “червоний” рівень метеорологічного попередження був оголошений у чотирьох східних округах, де, за прогнозами синоптиків, очікується вітер швидкістю 100 км/год.

Міністр енергетики Румунії повідомив, що більше 400 населених пунктів зазнали відключень електроенергії через негоду. При цьому в Службі надзвичайних ситуацій розповіли про закриті національні та місцеві дороги у чотирьох округах.

У той час в Молдові в неділю через снігопад у Ніспоренському районі в ДТП загинула одна людина. У поліції пояснили, що причиною смертельної аварії могло бути те, що водій не змінив усі шини на зимові.

Зокрема автомобіль Volkswagen з’їхав із траси, перевернувся і врізався в дерево, внаслідок чого один із пасажирів загинув на місці, ще двох було ушпиталено із різними травмами.

Пізніше того ж дня в Оргєєвському районі в Молдови сталась ще одна ДТП. Водій Volkswagen врізався у дерево після того, як його авто занесло на повороті. Внаслідок інциденту загинула жінка, інші двоє пасажирів були доставлені в лікарню.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.