Маск прямує до Ізраїлю на тлі звинувачень в антисемітизмі – Reuters

Джерело: Reuters

Мільярдер та винахідник Ілон Маск, якого звинувачують у розпалюванні антиєврейської ненависті на своїй платформі Х, сьогодні зустрінеться з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом, а також ізраїльтянами, родичів яких утримують бойовики ХАМАС у Газі.

В офісі Герцога заявили, що під час зустрічі президент зосередить увагу на необхідності вживання заходів для боротьби “зі зростаючим антисемітизмом в Інтернеті”. Разом з тим, ізраїльський 12-й канал повідомив, що в понеділок Маск зустрінеться ще з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу.

Як зазначили в агентстві, остання їхня зустріч була у Каліфорнії в середині вересня. Тоді прем’єр закликав підприємця знайти баланс між захистом свободи слова і боротьбою з мовою ненависті на Х. У відповідь Маск заявив, що він проти антисемітизму і всього, що “сприяє ненависті та конфлікту”.

Утім, 15 листопада Маск підтримав антисемітський допис у соцмережі X (колишній Twitter), у якому користувач написав про те, що “єврейські громади розпалюють ненависть до білих людей”.

За кілька днів американська група Media Matters, яка відстежує медіа на наявність дезінформації, опублікувала дослідження, у якому йдеться про те, що платформа розміщувала рекламу поруч із пронацистськими публікаціями.

Своєю чергою, деякі великі компанії, такі як Apple та Disney, в п’ятницю, 17 листопада, заявили, що припинять свою рекламу в соціальні мережі Ілона Маска X після того, як він підтримав антисемітський допис.

Серед таких компаній також є Disney, Apple , Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate і Warner Bros. Discovery, материнська компанія CNN.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту проголосувати у другому читанні за законопроєкт №11474 про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків. 

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.