У Києві головну ялинку встановлять на Софійській площі, а прикрашатимуть її меценати

Джерело: міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram

Цього року головну ялинку країни традиційно встановлять на Софійській площі. Як і минулого року, місто не витрачатиме на це коштів, а роботи зі встановлення та прикрашення ялинки відбудуться коштом меценатів.

Також ялинку встановлять із дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Усе ресурсне та фінансове забезпечення бере на себе ТОВ “ГЛОБАЛ-ДЕКОР”. Воно ж буде відповідальним за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки

“Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено. Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва”, – наголосив Кличко.

Цього року Різдво відзначають за новоюліанським календарем, тому ялинку розпочнуть встановлювати до 6 грудня. Її приберуть, відповідно, теж раніше – до 10 січня.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.