У ПАРЄ створили Спецкомітет з питань українських дітей

Джерело: членкиня делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук/Facebook

27 листопада, Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи схвалило персональний склад Спеціального комітету зі становища дітей України, який очолила народна депутатка від фракції “Слуга народу” Олена Хоменко.

Спецкомітет опікуватиметься питаннями незаконної депортації українських дітей росіянами.

Щойно на Бюро ПАРЄ схвалили персональний склад Спеціального комітету щодо становища дітей України. Його очолила Олена Хоменко, моя колега з української делегації, — повідомила Кравчук.

Перше засідання ad hoc комітету відбудеться 15 грудня в Парижі.

Народна обраниця запевнила, що комітет працюватиме над питаннями порушення прав дітей російськими окупантами, а також проблемою викрадення та депортації українських дітей. Та висловила сподівання на “практичний результат”.

До складу спецкомітету також увійшли нардепи Марія Мезенцева, Павло Сушко (фракція “Слуга народу”), Лариса Білозір (група “Довіра”), Олександра Устинова (“Голос”), а також членкиня делегації Євгенія Кравчук.

Нещодавно глава Української держави поінформував, що лише документально Україна може підтвердити депортацію 20 тисяч українських дітей, водночас додав, що цифри можуть бути більшими.

Британська розвідка повідомила, що станом на сьогодні щонайменше 11 000 українських дітей утримуються у 43 так званих “таборах перевиховання” по всій Росії за тисячі км від дому.

У ЦНС закликали повідомляти про зрадників, які дотичні до вивезення українських дітей у спеціальний чат-бот в Telegram.

6 липня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, у межах винятку, повідомив, що російські війська під час удару по аеродрому в Дніпропетровській області та атаки по Одещині, насправді знищили макети техніки.

Згідно з результатами опитування Bloomberg News/Morning Consult, чинний президент США Джо Байден відстає від свого конкурента Дональда Трампа лише на 2% у ключових штатах.

6 липня президент Володимир Зеленський анонсував розробку нової стратегії України на морі. Найближчим часом документ має затвердити РНБО.

Віктор Медведчук та Оксана Марченко є наближеними до керівництва російської федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках з главою РФ Володимиром Путіним.

У Центрі національного спротиву поінформували, що представники РПЦ на тимчасово окупованих територіях посилюють зусилля у межах кампанії з агітування українських дітей до армії РФ.