Cardi B розкритикувала Байдена за підтримку України та Ізраїлю

Джерело: The Guardian

Американська реперка Cardi B відмовилася від підтримки президента США Джо Байдена через військову допомогу Україні та Ізраїлю.

Як пояснили у виданні, реп-виконавиця розчарована скороченням бюджету рідного міста Нью-Йорк, тоді як Вашингтон голосує за збільшення фінансування закордонних воєн.

Через три роки після підтримки переможної кампанії Джо Байдена у 2020 році співачка відмовилася від підтримки президента. Володарка “Греммі”, справжнє ім’я якої Белкаліс Альмансар, заявила в прямому ефірі в Instagram, що більше не підтримує Байдена.

Зокрема її обурила “розбіжність між внутрішньою та зовнішньою політикою США”. Так, Cardi B заявила, що Білий дім допомагає Україні боротися з Росією, а Ізраїлю – проти ХАМАСу, тоді як мер Нью-Йорка Ерік Адамс нещодавно заявив про скорочення муніципального бюджету на 5%. За  словами міського голови, скорочення торкнуться шкіл, бібліотек, департаменту поліції Нью-Йорка та санітарної служби.

“У Нью-Йорку скоротили бюджет на $120 млн, що вплине на школи, публічні бібліотеки та департамент поліції. І скоротили бюджет на $5 млн на санітарію. Ми потонемо в щурах”, – прокоментувала реперка.

Як зауважив Адамс, такі заходи необхідні, аби впоратися зі збільшенням кількості мігрантів у Нью-Йорку.

“Витрати на мігрантів збільшуються, зростання податкових надходжень сповільнюється, а заохочувальне фінансування закінчується”, – пояснив він.

Згідно з нещодавнім опитуванням NBC, рейтинг схвалення Байдена впав до 40%, що є найнижчим рівнем за весь період його президентства. Зокрема більшість усіх виборців не схвалюють його зовнішню політику.

Cardi B, яка підтримувала кандидатуру Байдена під час передвиборчої кампанії у 2020 році, пообіцяла, що більше не підтримуватиме політичних кандидатів у майбутньому.

“Я більше не підтримую жодних президентів. Джо Байден каже: “Так, ми можемо профінансувати дві війни”, “Так, ми це зрозуміли, ми – найбільша нація”. Ні, ми не можемо”, – наголосила співачка.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.