Уночі силами ППО збито 21 ворожий БпЛА та 2 ракети

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Вночі 29 листопада російські окупанти атакували Україну десятками безпілотників та трьома ракетами. Більшість ворожих цілей знищено.

Росіяни випустили 21 ударний безпілотник типу “Shahed” з Приморсько-Ахтарська (РФ) та 3 керовані авіаційні ракети з ТОТ Херсонщини.

Основний напрямок удару безпілотників був спрямований на Хмельниччину, тоді як ракети – на південні регіони.

У результаті бойової роти усі ворожі ударні БпЛА знищено в межах Одеської, Дніпропетровської, Київської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей. Також знищено дві керовані авіаційні ракети на Миколаївщині. Третя – не досягла бажаної цілі!

До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

  • Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що у травні 2023 року українські оборонці за допомогою ЗРК Patriot збили п’ять російських бортів над Брянською областю.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.