Лікарі виявили в кишечнику людини неушкоджену кімнатну муху

Джерело: Science Alert

Лікарі з Міссурі (США) під час обстеження товстої кишки чоловіка знайшли неушкоджену кімнатну муху.

Зокрема Метью Бечтольд, завідувач відділення гастроентерології Університету Міссурі під час огляду торкнувся мухи і підтвердив, що вона мертва.

За словами 63-річного пацієнта, за день до процедури він пив лише прозорі рідини та не знає, звідки муха могла взятися. За два дні до колоноскопії він їв піцу та салат, але не пам’ятає, щоб у них була муха.

Лікарі назвали своє відкриття “дуже рідкісною знахідкою при колоноскопії та загадкою того, як непошкоджена муха потрапила в кишку”. Зокрема вона була виявлена в поперечній ободовій кишці — найрухливішій та найдовшій частині товстої кишки. Муха могла дістатися сюди, проникнувши через рот чи пряму кишку пацієнта.

Фото: American Journal of Gastroenterology

Цікаво, що якби муха потрапила через рот, вона б розклалася під дією ферментів верхніх відділів травного тракту та шлунковою кислотою. При цьому проникнення комах через пряму кишку також здається малоймовірним.

Як розповіли у виданні, комахи можуть потрапити в травний тракт при вживанні продуктів, що містять яйця або личинки комах. Це може призвести до “кишкового міазу”, коли личинки мух харчуються мертвими чи живими тканинами людини.

Лікарі пояснили, що в деяких пацієнтів при цьому відсутні будь-які симптоми, інші ж скаржаться на біль у животі, блювання та діарею.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.