Адвокати Порошенка подадуть позови проти осіб, які зірвали йому закордонне відрядження

Джерело: пресслужба “Європейської Солідарності”

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков повідомив, що проти посадових осіб, причетних до зриву поїздки пʼятого президента у США та Польщу, будуть подані судові позови.

“Це свавілля. Заподіяно дуже велику шкоду. Навіть якщо б не було всіх цих запланованих зустрічей, сам факт того, що під час війни, під час переговорного процесу, коли дуже велику увагу привернуто до того, як в Україні діють демократичні, зокрема парламентські процедури, факт такого скандалу вже завдає великої шкоди”, – зауважив Новіков.

Адвокат додав, що юридично цю ситуацію створено нещодавно, а те, що відбулось на кордоні – це свавілля в апараті та керівництві ВР, яке стало можливим завдяки системі, яка, всупереч Конституції України, передбачає порядок видачі дозволів.

За словами Новікова, такі підходи схожі на ті, які використовують у Росії.

“Очевидно, що здійснено системні, більш ніж в одному напрямку кроки, заходи для того, щоб не тільки Петро Порошенко особисто як депутат, а вся його робоча група, яка мала забезпечувати і мала працювати на цих зустрічах, не могла потрапити ані до Польщі, ані тим більше до Сполучених Штатів Америки”, – додав адвокат.

Тому, резюмував він, на це вони реагуватимуть судовими позовами про злочин. Позови подаватимуть щодо всіх посадовців, причетних до скасування відрядження.

Як відомо, Порошенко мав заплановані зустрічі у Вашингтоні з конгресменами і сенаторами, зокрема, з новим спікером Палати представників Майком Джонсоном, а також із представниками Пентагону, мав виступити на спеціальному заході з питань України під час Форуму Міжнародного демократичного союзу.

У Польщі у Порошенка були заплановані зустрічі з новообраними керівниками комітетів Сейму. Також український політик планував оформлення транзитних ліцензій для військової техніки, яку купують його коштом у Великій Британії, Бельгії та інших країнах НАТО.

Проте, коли політик прибув на кордон, його з країни не випустили. Згодом стало відомо, що причиною стало скасоване заступником глави ВР Олександром Корнієнком відрядження.

  • Народна обраниця від партії “Європейська Солідарність” Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук не підписує відрядження для закордонних міжпарламентських зустрічей.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.