США запровадили нові санкції проти нафтових доходів Росії

Джерело: Sky News

Сьогодні, 1 грудня, США запровадили нові санкції, пов’язані з обмеженням ціни на російську нафту та спрямовані проти трьох компаній і трьох нафтових танкерів, які перевозили російську нафту вище узгодженого ліміту.

“Забезпечення обмеження цін на російську нафту є головним пріоритетом для Сполучених Штатів і наших партнерів по коаліції. Націлюючись на ці компанії та їхні кораблі, ми підтримуємо подвійну мету обмеження ціни, обмежуючи прибутки Росії від нафти, одночасно сприяючи стабільним глобальним енергетичним ринкам”, — заявив заступник міністра фінансів Адевале Адейемо.

Санкції проти російської нафти запровадили 5 грудня 2022 року. З цього дня країни Євросоюзу припинили закупівлю нафти з РФ, що постачається морем. Разом з тим, почала діяти гранична ціна, яка заборонила західним компаніям страхувати і перевозити російські барелі, куплені дорожче за $60.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.