Російська влада прагне придушити протест дружин російських військових – британська розвідка

Джерело: міноборони Великої Британії

За даними британських розвідників, влада РФ, ймовірно, прагне придушити публічні протести дружин російських військових. Зокрема після невеликих протестів у листопаді Кремль намагається або підкупити, або дискредитувати дружин військових у соцмережах.

Дослідження незалежних російських ЗМІ та коментарі самих протестуючих дружин свідчать про те, що останніми тижнями влада, ймовірно, пропонувала їм збільшити грошові виплати в обмін на те, що вони утримаються від протестів.

27 листопада 2023 року одна відома онлайн-група солдатських дружин опублікувала маніфест проти “безстрокової мобілізації”. Приблизно 30 листопада 2023 року група була прикріплена попереджувальним ярликом “фейк” — ймовірно, за вказівкою прокремлівських діячів.

“Ймовірно, влада особливо чутлива до будь-яких протестів, пов’язаних з тими громадянами, мобілізованими у вересні 2022 року, які вже понад рік перебувають на передовій”, – резюмували фахівці.

  • За даними українських розвідників у Росії фіксується зростання соціальної напруги у суспільстві. Зокрема мовиться про європейську частину РФ.
  • В ISW зауважили, що з лютого 2023 року кількість росіян, які підтримують війну проти України зменшилась майже удвічі. У зв’язку із цим у Кремлі побоюються щодо результатів майбутніх виборів президента РФ.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.