Від початку війни виявлено 264 кримінальних правопорушення щодо торгівлі людьми – МВС

Джерело: МВС України

Сьогодні, 2 грудня, відзначають Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Від 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року в Україні виявлено 264 кримінальних правопорушення за ознаками статті про торгівлю людьми.

У межах цих розслідувань 169 трафікерів отримали статус підозрюваних.

Також протягом 2022-2023 років 215 осіб визнано потерпілими у кримінальних провадженнях по торгівлі людьми, з них 23 — діти.

В Україні лише за два останні роки Національною поліцією зупинено діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми, які постали перед судом.

Метою Міжнародного дня боротьби за скасування рабства є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

За поданням міністра оборони України Рустема Умєрова Кабінет міністрів України призначив на посаду першого заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України майна підсанкційної російської корпорації “Ростех”.

У британській розвідці оцінили кадрові перестановки у російському уряді, зокрема серед очільників безпекових відомств.

Народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Ніна Южаніна повідомила, що за її інформацією рішення Верховної Ради скасувати штрафи за неподання звітів про контрольовані іноземні компанії (КІК) ухвалене в інтересах вищого керівництва держави.

За даними ЗМІ президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва не приїде на Саміт миру України, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Водночас делегація Бразилії все ж прибуде на саміт.