На Філіппінах стався землетрус магнітудою 7,5, а в Японії очікується цунамі

Джерело: Reuters

Сьогодні, 2 грудня, на острові Мінданао на півдні Філіппін стався землетрус магнітудою щонайменше 7,5, а також на Філіппінах та в Японії очікується цунамі.

В деяких районах Філіппін і південно-західного узбережжя Японії дали розпорядження про евакуацію через попередження про хвилі цунамі.

Філіппінське сейсмологічне агентство Phivolc повідомило, що хвилі можуть вдарити по Філіппінах опівночі й триватимуть кілька годин.

Система попередження про цунамі США повідомила, що вздовж узбережжя Філіппін можуть бути хвилі висотою до 3 метрів над рівнем припливу.

“Човни, які вже знаходяться в морі протягом цього періоду, повинні залишатися в глибоководних водах до тих пір, поки не буде отримано подальших повідомлень”, — сказали в Phivolc.

Людей, які живуть поблизу узбережжя провінцій Сурігао-дель-Сур і Східних Давао, “негайно евакуюватися” або “переїхати далі вглиб країни”.

Японська телекомпанія NHK повідомила, що очікується, що хвилі цунамі заввишки до метра досягнуть південно-західного узбережжя Японії приблизно до 1:30 ночі в неділю.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.