На Софійській площі у Києві встановлюють головну ялинку країни: фоторепортаж

Джерело: Букви

4 грудня у центрі Києва, на Софійській площі, розпочали встановлення головної ялинки України.

Її офіційне відкриття відбудеться 6 грудня, у День святого Миколая. А простоїть прикрашена зелена красуня до 10 січня 2024 року. –

Ігор Добруцький, очільник компанії Folk Ukraine, що проводить підготовку до Різдвяних свят у столиці, зауважив, що прикрашатимуть ялинку 5 грудня.

Як і минулого року, головну ялинку у столиці встановлюють за кошти меценатів.

Зауважимо, ялинку встановлять із дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

Також на фотозонах організатори планують розмістити 21 маленьку ялинку з тематичними іграшками. Поряд встановлять QR-коди, тож кожен зможе зробити донат для Збройних сил України і зняти маленьку іграшку на згадку.

Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено. І додав, якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва.

  • Верховна Рада України змінила дати державних свят, відтепер Різдво Христове святкуватиметься 25 грудня.
  • Наприкінці червня президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт про застосування англійської мови в Україні та про зміну дати трьох святкових днів.
  • Цього року у харківському метрополітені встановлять святкову ялинку. Місто продовжить традицію минулого року.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.