В Польщі заявили, що НАТО має три роки, щоб підготуватися до нападу Росії

Джерело: The Telegraph

Голова Бюро національної безпеки Польщі Яцек Сівера заявив, що НАТО має лише три роки, щоб підготуватися до нападу з боку Росії.

Він сказав, що оцінка німецького аналітичного центру про те, що Росія може напряму атакувати Захід “вже через шість-десять років”, є невірною.

“Якщо ми хочемо уникнути війни, країни НАТО на східному фланзі повинні прийняти коротший трирічний період для підготовки до конфронтації”, — сказав Сівера.

Німецька рада з міжнародних відносин попередила у звіті минулого місяця, що Росія може вторгнутися в країну НАТО через шість років і що збройні сили Німеччини потребують “квантового стрибка”, щоб бути готовими до цього.

Сівера додав, що Польща повинна збільшити чисельність своєї армії, готуючись до потенційного нападу.

2 липня мер Вільнюса Валдас Бенкунскас представив план оборони столиці Литві на випадок війни. Зокрема серед заходів розглядають також евакуацію містян.

Унаслідок російського обстрілу міста Селидове на Донеччині загинула одна людина, ще двоє отримали поранення.

Під час першої з 2018 року офіційної зустрічі глав урядів Німеччини та Польщі Олафа Шольца та Дональда Туска, що відбулася у Варшаві, сторони акцентували на важливості розв’язання спільних питань оборони на тлі російської військової агресії.

На сході України лінія активного фронту збільшилась, однак на деяких напрямках зменшилася інтенсивність бойових дій.

Спікер Військово-Морських Сил ЗСУ, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив, що на півдні окупанти втратили майже 60 плавзасобів.