Камерон відвідає Вашингтон та оголосить про гуманітарну допомогу Україні на майже $45 млн

Джерело: The Telegraph

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон сьогодні, 6 грудня, здійснить перший на цій посаді візит до Вашингтона (США), щоб обговорити подальшу підтримку України.

Він оголосить про гуманітарне фінансування для України на суму 37 мільйонів фунтів стерлінгів (майже $45 млн).

“Сполучене Королівство та США глибоко пов’язані спільною місією захисту цінностей, які забезпечують безпеку та процвітання для всіх нас. Саме тому ми залишаємося непохитними у своїй підтримці України. Якщо ми дозволимо агресії Путіна досягти успіху, це надихне тих, хто кидає виклик демократії та загрожує нашому способу життя. Ми не можемо дозволити їм перемогти”, – сказав Камерон.   

Також Велика Британія запровадить додаткові санкцій проти військових постачальників, які підтримують РФ.

Росіяни забрали в тимчасово окупованому Криму будинок української співачки Джамали.

В Україні триває 865-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 550 тисяч осіб.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори щодо війни Росії проти України. Зокрема його зусилля спрямовані на підрив європейської підтримки України.

Українські розвідники, оператори підрозділу ГУР МО України “Ghost”, завдали серію успішних FPV-ударів по цілях російських загарбників.

Російським військам нещодавно вдалося просунутися на південний схід від Сіверська.