Китай закликав уряд Великої Британії «виправити помилки» щодо санкцій проти РФ

Джерело: Sky News

Посольство Китаю у Великій Британії закликало уряд “виправити свої помилки” після накладення санкцій на китайські компанії.

Коментуючи нові санкції Великої Британії, посольство заявило, що “рішуче виступає проти дій британської сторони”, звинувативши їх в порушенні міжнародного права. 

“Будь-які дії, які завдають шкоди інтересам Китаю, зустрінуть жорстку відповідь”, – заявили в посольстві.

Сьогодні, 6 грудня, в міністерстві закордонних справ Великої Британії оголосили про нові санкції проти російської “воєнної машини” в Україні.

Нові санкції забороняють британським фірмам мати справу з підприємствами та окремими особами у таких країнах, як Білорусь, Китай, Сербія, Туреччина, ОАЕ, Узбекистан та інші.

Але китайське посольство розкритикувало це рішення, заявивши, що Китай “зберіг об’єктивну, справедливу позицію щодо українського питання”.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 16:00 4 липня. Від початку доби відбулося 80 бойових зіткнень.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg прокоментував чутки про керівника Офісу Президента Андрія Єрмака й назвав його “потужним менеджером”.

В Україні станом на сьогодні налічується близько 11,1 млн чоловіків від 25 до 60 років, яких потенційно можна мобілізувати. З-поміж цього числа заброньовано 565 тисяч осіб, сказав народний депутат Дмитро Наталуха з фракції “Слуга народу”.

Федеральна служба безпеки РФ (ФСБ) затримала командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади, полковника Артема Городилова, який командував російськими військами в Бучі.

Росіяни використовують Керченський міст, аби вивозити з окупованих територій України вкрадені корисні копалини. Британська розвідка вважає, що для РФ копалини є не тільки майже напевно затребуваними, а ще й потенційними цілями для знищення економіки України.