Гіркіну, який хотів балотуватися в президенти РФ, продовжили термін тримання під вартою

Джерело: Reuters

У четвер, 7 грудня, колишньому бойовику так званої “ДНР” Ігорю Гіркіну (позивний “Стрєлков”) продовжили термін утримання під вартою на шість місяців, поки він очікує суду за звинуваченнями в підбурюванні до екстремізму.

У травні минулого року Гіркін поскаржився в дописі в Telegram, що російська влада на тимчасово окупованій території Донецької області не виплачує аліменти сім’ям чоловіків, яких призвали воювати проти України.

Гіркін зазначив, що “застрелити когось за таке було б занадто мало”. Його адвокат сказав, що Гіркін визнав, що написав цей пост, але не погодився, що це було екстремізмом або підбурюванням.

18 листопада він висунув свою кандидатуру на вибори президента РФ у 2024 році.

Нагадаємо, що у РФ призначили дату президентських виборів 2024 року на 17 березня.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.