Президент Китаю анонсував візит до В’єтнаму з метою «покращення відносин»

Джерело: Reuters

Президент Китаю Сі Цзіньпін відвідає В’єтнам 12-13 грудня, щоб зустрітися з високопосадовцями держави та обговорити покращення відносин між двома країнами.

Під час зустрічі сторони зосередяться на сферах політичної безпеки, багатосторонніх і морських питаннях, а також сприятимуть подальшому стратегічному співробітництву, заявив речник МЗС КНР Ван Веньбінь.

В’єтнамська комуністична партія підтвердила візит Сі.

Кілька китайських лідерів відвідали В’єтнам напередодні анонсованого візиту Сі, оскільки дві країни прагнуть зміцнити зв’язки.

Китай є найбільшим торговим партнером В’єтнаму та важливим джерелом імпорту для його виробничого сектора.

У жовтні Сі нагадав В’єтнаму, що обидві країни не повинні забувати про “первісні наміри” їхньої традиційної дружби.

Китай і Сполучені Штати борються за вплив серед країн Південно-Східної Азії, включаючи В’єтнам, який посилив свої зв’язки із Вашингтоном до всебічного стратегічного партнерства, поставивши свого колишнього ворога на один рівень з Пекіном і Москвою.

З початку цього року (Китай і В’єтнам) мали часті взаємодії на високому рівні, тісну взаємодію в різних секторах і продовжували поглиблювати співпрацю в різних сферах, – наголосив Ван.

Поглиблення співпраці допоможе “зберегти мир, стабільність і процвітання в регіоні”, додав представник МЗС Китаю.

Верховний суд США постановив, що Дональд Трамп може претендувати на “певний імунітет” від кримінального переслідування за дії, які він вчинив під час свого президентства.

На фронті загинув британський доброволець Пітер Фуше, який заснував благодійну організацію з підтримки українських військових Project Konstantin.

Андрій Лузан, гуморист і співзасновник незалежного гумористичного каналу “Леви на джипі”, оголосив про свою мобілізацію з 6 липня.

Близько  60 осіб стали жертвами тисняві на релігійному заході у штаті Уттар-Прадеш на півночі Індії.

Дружина президента США Джо Байдена, Джилл Байден, потрапила на серпневу обкладинку американського Vogue.