Путін знову балотуватиметься в президенти РФ

Джерело: The Guardian

В п’ятницю, 8 грудня, президент Росії Володимир Путін заявив, що знову балотуватиметься на посаду президента на виборах у березні 2024 року.

“Часи такі, що мені потрібно прийняти рішення. Я буду балотуватися”, – сказав Путін.

Раніше речник Путіна заявляв:

“Путіна буде переобрано наступного року, набравши понад 90% голосів”.

Відповідно до конституційних реформ, які Путін організував у 2020 році, він має право балотуватися ще на два шестирічних терміни, що потенційно дозволить йому залишатися при владі до 2036 року.

Наразі два інших кандидати оголосили про плани балотуватися: депутат муніципальної ради в Московській області Борис Надєждин і Катерина Дунцова, журналістка та юристка із Тверської області, яка колись була членкинею місцевого законодавчого органу.

Колишній бойовик так званої “ДНР” Ігор Гіркін також заявив, що хоче балотуватися в президенти, але навряд чи буде включений у виборчий бюлетень, оскільки в четвер, 7 грудня, йому продовжили термін утримання під вартою на шість місяців.

Нагадаємо, що у РФ призначили дату президентських виборів 2024 року на 17 березня.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.