Генерал Бундесверу: Ймовірно, нам доведеться тримати оборону у війні проти РФ

Джерело: Tagesschau

Багато структур у Бундесвері унеможливлюють цілеспрямовані рішення, критикує генеральний інспектор генерал-лейтенант Карстен Бреєр, вказавши, що бачить недоліки у підготовці Збройних сил Німеччини для оборони країни та НАТО.

Бреєр допустив, що одного дня Німеччина може буде змушена вести оборону у війні проти Росії.

Генерал зауважив, що зокрема стурбований переозброєнням РФ та поведінкою російського президента Володимира Путіна. Війна в Україні, зазначив інспектор, зокрема, демонструє зростаюче значення безпілотників у всіх сферах, “від розвідки до бойового впливу”.

Як пояснив Бреєр, повернення до часів, що передували широкомасштабному вторгненню Росії в Україну, вже не буде. ФРН має звикнути до думки, що “одного дня нам, ймовірно, доведеться вести оборонну війну”.

Водночас на пряме запитання, чи зможе Бундесвер впоратися з нападом РФ на НАТО після завершення війни в Україні, генерал відповів ствердно.

Так. І крапка. У нас немає альтернативи. Ми можемо захистити себе і захистимо себе, – наголосив він.

Зауважимо, раніше у НАТО попередили, що занадто велика бюрократична тяганина заважає переміщенню військ у Європі, проблема, яка може спричинити серйозні затримки, якщо розпочнеться війна з Росією.

Зауважимо, у 2024 році НАТО планує залучили на військові навчання понад 40 тисяч військовослужбовців. Спільні тренування стануть найбільшими з часів Холодної війни.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.