Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів подробиці нічної атаки на Київ

Джерело: Юрій Ігнат в етері телемарафону

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що цієї ночі у Києві та Київській області тривогу оголосили відразу після перших вибухів, оскільки балістичні ракети летять швидко, а сили ППО мають лічені хвилини на реагування на загрозу.

За його словами, російські війська цієї ночі запустили ракети, що летять балістичною траєкторією з північного напрямку. Ймовірно, ворог здійснював пуски з території Брянської області.

“Ви знаєте, що таке балістика, тому і час на оголошення повітряної тривоги обмежений. Це відбувається вже не вперше, адже балістика летить надзвичайно швидко. Буквально – лічені хвилини для того, аби відреагувати протиповітряній обороні і їх знищити”, – зауважив Ігнат.

Нагадаємо, що у ніч на 11 грудня росіяни атакували Україну безпілотниками типу “Shahed” та балістичними ракетами. Унаслідок падіння уламків постраждали четверо людей.

Силами та засобами ППО було знищено всі 18 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та вісім балістичних ракет.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.