Відновлений пункт пропуску на польсько-українському кордоні знову закрили

Джерело: The Telegraph

Польсько-український прикордонний пункт, який в понеділок, 11 грудня, відкрили для деяких вантажівок, знову закрили.

Пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин” ненадовго відкрився для автоперевізників, проте сьогодні, 12 грудня, його знову закрити, оскільки вантажівка перекрила дорогу.

За добу через найбільший вантажний пункт пропуску України “Ягодин-Дорогуськ” здатні проїжджати по 680 вантажівок. Внаслідок його блокування лише кілька десятків вантажівок на добу перетинають його.

Нагадаємо, що раніше українським водіям, які перебувають перед пунктом пропуску “Дорогуськ-Ягодин” через страйк польських перевізників привезли 2,5 тисячі літрів води, 1 200 обідів та необхідні медикаменти. Це організували Мінінфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.