«Це не базар»: глава МЗС Люксембургу розкритикував позицію Угорщини щодо України

Джерело: Радіо Свобода

Міністр закордонних і європейських справ Люксембургу Ксавʼє Бетель розкритикував Угорщину через її позицію щодо членства України у Європейському Союзі.

Політик, спілкуючись із журналістами перед засіданням міністрів напередодні саміту лідерів ЄС, зауважив, що Угорщині варто було згадати, в якому стані вона приєдналась до Євросоюзу, перш ніж стверджувати щось про Україну.

“Якби, коли Угорщина йшла до членства, ми запитували, чи була Угорщина достатньо багатою, щоб стати членом Європейського союзу, можливо, Угорщина сьогодні не була б членом”, – сказав Бетель, додавши, що кожен має знати свою історію.

Він додав, що у цій ситуації мовиться про солідарність, аби Україна могла отримати потенційні переваги від партнерів, а також про демократичні цінності.

“Ми не на базарі, щоб торгуватися. Ми не встановлюємо ціни”, – наголосив він.

Тому, зауважив Бетель, якщо Угорщина накладе вето на початок перемовин щодо членства України у ЄС, вона повинна належним чином це обґрунтувати.

За даними ЗМІ, половину снарядів, які РФ застосовує у війні проти України, вона отримує з Північної Кореї. Мовиться про близько 3 000 000 снарядів на рік.

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Через необережність косметологині загинула жінка, що прийшла до неї на процедуру. Причиною стало гостре отруєння анестетиком.

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна може стати членом альянсу, навіть попри триваючу повномасштабну війну.

Члени банди з автоматами увірвалися в місто Понт-Сонде, вбивши щонайменше 70 осіб і змусивши понад 6000 людей тікати. Лідер банди “Гран Гріф” Лаксон Елан заявив, що це була помста за пасивність цивільних під час нападів поліції на його людей.