Російські хакери «Солнцепек» взяли на себе відповідальність за атаку на «Київстар»

Джерело: “Солнцепек

Російська хакерська група “Солнцепек” взяла на себе відповідальність за кібератаку 12 грудня на одного із національних операторів мобільного зв’язку “Київстар”. 

“Ми, хакери “Солнцепек”, беремо на себе повну відповідальність за кібератаку на “Київстар””, – йдеться в повідомленні хакерів.

Вони також заявили, що під час атаки знищили 10 000 комп’ютерів, понад 4 000 серверів та всі резервні та всі системи хмарного зберігання даних та резервного копіювання системи “Київстар”.

“Ми атакували “Київстар”, бо компанія забезпечує зв’язком ЗСУ, а також державні органи та силові структури України. Решті контор, які допомагають ЗСУ, приготуватися! P.S. Окрема подяка небайдужим співробітникам “Київстар””, – додали в “Солнцепек”.

Нагадаємо, що вчора, 12 грудня, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на оператора мобільного зв’язку “Київстар”.

Станом на вечір 12 грудня, у компанії повідомили, що частково відновили роботу послуг фіксованого зв’язку.

Наголошується, що фахівці компанії працюють над відновленням інших послуг і зроблять усе можливе, щоб остаточно завершити цю роботу протягом 13 грудня. Відновлення сервісів може відбуватись поступово, про що повідомлятимуть додатково.

Зранку 12 грудня у “Київстарі” стався масштабний збій, через який абоненти не можуть перейти на інших операторів у внутрішньому роумінгу. Проблема вплинула на інші сервіси та нацроумінг.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.