У 2024 році держава допоможе облаштувати 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю

Джерело: пресслужба Міністерства економіки

У 2024 році 10 000 робочих місць для людей з інвалідністю зможуть облаштувати роботодавці за державний кошт.

На сьогодні ми, як держава, маємо сповідувати чітку філософію – наші громадяни або працюють, або захищають країну. Це наше питання обороноздатності та економічної стійкості. Наше завдання — зробити так, щоб кожен, хто хоче працювати, мав таку можливість, зокрема, законодавчу, і не мав бар’єрів для реалізації такого прагнення, — зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко під час виступу на зустрічі зі спільнотою “Бізнес без бар’єрів” за участі першої леді Олени Зеленської.

Також міністерка нагадала, що Кабмін запровадив програму виплати компенсації роботодавцям за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. За допомогу від держави вони зможуть придбати для своїх співробітників з інвалідністю спеціальні меблі, обладнання, допоміжні засоби, щоб вони почувались комфортно та безпечно в робочому просторі.

На наступний рік держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тисяч таких робочих місць, на що планують скерувати 660 млн грн. Свириденко закликала бізнес скористатись програмою та усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників.

Станом на сьогодні роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад 2 млн грн. Середній рівень компенсації становить 55 тис. грн.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська. 

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.