Новосформована дивізія російських десантників зазнала великих втрат на Херсонщині

Джерело: міноборони Великої Британії

Британські розвідники повідомили, що, імовірно, новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія РФ зазнала вагомих втрат на лівобережжі Херсонщини.

Фахівці зауважили, що ворожі десантники почали діяти на фронті з початку грудня, однак “зазнали надзвичайно високих втрат і не змогли досягти поставлених завдань”.

104-ту дивізію приєднали до Дніпровської групи військ РФ та поставили завдання вибити ЗСУ з позицій біля Кринок.

Однак російські десантники мали слабку підтримку авіації та артилерії. Більш того, самі десантники були недосвідченими.

“Після інциденту російські воєнкори закликали командувача Дніпровського угруповання військ РФ генерал-полковника Михайла Теплінського піти у відставку. Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських командирів на війні в Україні, який також є генералом десантних військ РФ”, – резюмували розвідники.

Додамо, що наприкінці листопада британські розвідники повідомляли, що РФ розгортає новосформовану 104-ту гвардійську повітряно-десантну дивізію на лівому березі Херсонської області.

Вже тоді фахівці припустили, що дивізія буде погано навчена та не відповідатиме стандартам десантних військ.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.