Вночі в окупованому Маріуполі пролунали потужні вибухи

Джерело: радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

Уночі 15 грудня у тимчасово окупованому Маріуполі пролунало два потужні вибухи у різних місцях.

За даними Андрющенка, перший вибух стався на бетонному заводі.

Другий – на території за Порт-Сіті, де російські армійці розміщували військову техніку та системи ППО.

“Саме через це багато плутанини щодо місця та наслідків. А наслідки гарні. Не дарма всі офіційні пропагандисти замовкли, а чатіки підчистили щодо наслідків”, – написав він.

Андрющенко зазначив, що обидва вибухи – це результати влучань по вище вказаних місцях.

  • Український Оскарівський Комітет обрав фільм, що представлятиме Україну серед претендентів на номінацію премії “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.  Ним став фільм “20 днів у Маріуполі” українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що у результаті удару по Бейруту три тижні тому ліквідовано Хашема Сафіддіна, котрого називали ймовірним наступником раніше ліквідованого лідера “Хезболли” Хасана Насралли.

У 2024 році частка матеріалів екологічної тематики в онлайн-медіа становить лише 1,4% від загальної кількості публікацій. Цей показник знизився на 0,6% проти 2021 року, коли він становив 2%. Згідно з думкою експертів ІМІ, падіння відбулося через переорієнтацію інформаційної уваги журналістів на війну. Проте таке зміщення фокуса є небезпечним, адже екологічні питання, зокрема наслідки воєнних дій, залишаються важливими для довгострокового розвитку України.

Глава МЗС Фінляндії Еліна Валтонен закликала Берлін нарешті відмовитися від ілюзій стосовно РФ Про це вона заявила на зустрічі глав МЗС країн Північної Європи, у якій брала участь також представниця Німеччини Анналена Бербок.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 22 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.

Згідно з першими результатами інструментально-лабораторних досліджень, які були проведені спеціалістами Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки, у ґрунтах на деокупованих територіях Миколаївщини виявили підвищений вміст важких металів (миш’яку, свинцю, міді, цинку) та залишків вибухових речовин.