Литва передала Україні нову партію військової допомоги

Джерело: пресслужба Міністерства оборони Литви

В п’ятницю, 15 грудня, Литва доставила українській армії нову партію військової допомоги.

Зазначають, що литовська армія доставила в Україну кілька мільйонів патронів і кілька тисяч боєприпасів до переносних протитанкових гранатометів малої дальності, а також близько тисячі розкладачок.

“Ми чуємо прохання України та продовжуємо нашу підтримку відповідно до висловлених потреб. Ми активно заохочуємо наших союзників робити те ж саме”, – заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анусаускас.

У заяві також зазначено, що окрім постійної передачі військової техніки та обладнання, Литва також активно навчає українських військових, надає українцям лікування та реабілітацію, готує експертні консультації та виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активний на Покровському та Курахівському напрямках.